söndag 18 mars 2018

18/3: D2 Norra: bb-DIF 4-3, Sv-cupen: horgnaget-DIF 0-2


































 

"Norra stå, HALLÅ?!"









Detta var en stressig dag för oss, dels i vetskap att vi inte kunde se alla 4 DIF matcher (DIF herr allsv, DIF dam div 2, DIF hockey-lhc, ajk-DIF) men också faktumet att två av dessa matcher vi gick på (DIF dam innebandy div 2, ajk-DIF sv cupen semifinal) var två matcher utav stor betydelse.


Damerna ledde serien inför dagens match och kunde med en seger säkra en tung utgångspunkt inför sista omgången av division två norra. Dock så visade Bele barkarby vara för svåra ännu en gång, och åter igen verkade damerna ha svårigheter med rörelse och kommunikation, något som bb utnyttjade och drog i från i sista akten av matchen.

Nu väntar en avgörande match mot sundbyberg hemma i Engelbrektshallen 24/3 kl 18:15, där en seger är ett måste för att åtminstone säkra en kvalplats...om inte åkersberga mot all förmodan lyckas skaka bb.


Besvikna och stressade inför sista omgången av division 2 norra, väl medvetna om förutsättningarna som låg framför oss, drog vi till solna och mot det prestigefyllda och pressade derbyt mot antagonisterna solna-aik. Inte nog att detta var ett viktigt derby för att utplåna derby-spöket, men också en match om en titel-match mot mff.


Efter en tung första halvlek med missad straff och jämnt spel drog vi ifrån i andra, vi kände (trots outhärdlig ångest i återstående minuterna av matchen) att detta var vår tid...detta var vår tur att lyfta seger-fanan i luften. Detta speciellt efter Isakssons straff-räddning i 79(?):e minuten, man kunde känna hur det dånade på södra kortsidan av jubel, man kunde känna segern som väntade runt hörnet.

Derbysegrar har radats upp i innebandymatcherna, viktigt som fan. Men denna derbyseger var inte bara en derbyseger...men också en plats i cupfinalen i vetskap att vi knullade råttorna på plan och läktaren.

Denna derbyseger var en fackla av hopp som tändes denna kväll, för oss och alla i Djurgårdsfamiljen samt även alla i DIF innebandy som många är DIF supportrar själva naturligtvis.


Nu är det inget som stoppar oss, "the sky is the limit", nu går vi framåt i alla sporter...för denna derbyseger som också säkrade en plats för oss i finalen....ger oss inspiration och oändligt mycket hopp!


FRAMÅT DIF!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar